3LP Box Set, Svartsinn

Design av fiktiv utgivelse av de tre første fullengderene til dark ambient-artisten Svartsinn. Platene fungerer, etter researchen å dømme, som et slags portrett av artisten under noen mindre trivelige perioder av hans liv, og hans vei gjennom mørket.

Musikken er bortimot fri for faste rytmer, strukturer og melodilinjer, men baserer seg mer på lydbårne landskap lytteren trer inn i. Tekstur, var den første visuelle koblinga jeg dro. Det er musikk som ikke kommer ferdig prosessert til deg. En må selv manøvrere seg rundt i lydlandskapene. Høre, og kjenne etter. Boksens ytterside representerer dette aspektet. Det er ingen trykte elementer på den, kun preget tekst. Preginga krever ofte at man må justere boksen etter lyskilden i den omværelsen(ambience) man befinner seg i.

De visuelle elementene på hver enkelt plate, og innsida av lokket, er en blanding av typografi og abstrakte fotografi. Eller, fotografiene er heller ikke veldig abstrakte; de ser ut som det de er; ost som muggen har forgrepet seg på. Typografien på hver enkelt plate er ost skåret ut i bokstavformer, og lagt til nedbryting. Eller vekst; det er avhengig av hvordan man velger å se det.

Depresjon og mørke tanker har fått rykte på seg for å være godt for kreativt og kunstnerisk arbeid. På denne måten blir mørket også et frodig sted. Nedbryting er også en grobunn. Akkurat slik mugg vokser på ting som brytes ned.

Det første albumet, «Devouring Conciousness» er der muggen har vokst lengst. Den midterste, «Of Darkness and Re-Creation», har muggen kommet til et stadie midt i mellom den første og den siste, «Traces of Nothingness». Slik tas vi med langs artistens vei ut av mørke, og inn i lyset.